Pitkään ja hartaasti odotettu tilanne raportti tallaajista näin kauden puoli välissä saa nyt siis vihdoin arvoisensa paikkansa. Ja samalla saamme kuulla, mitä kaikki odottavatkin eli tallaajien valmentajasta ja managerin suusta tuoreimmat kommentit. Tosiaankin kausihan on jo puolessa, eli pallo on potkittuna  seitsemän kierroksen verran liigassa ja saman verran myöskin ystävyys otteluita. Ja liigaa on jäljellä vielä seitsemän kierroksen verran. Mutta kuten kaikki näkevät, tallaajathan porskuttaa oikein hyvässä vireessä sarjansa kärkipaikalla repien myönsi lähimpään uhkaajaansa jo 5 pisteen kaulan. Tosiasiahan onkin, että tallaajien peli on oikein mallikasta. Pelaajat lunastavat paikkansa, itseluottamushan on korkea. Pelaajat tekee sen minkä tarvitsee, eli tulosta syntyy - kommentoi mangeri Taaleri. Tosiseikat on, että vaikka ennen kautta satsattiin paljon rahaa pelaajiin ei kaikki pystyneet haastamaan vanhoja partoja eli eivät pystyneet kilpailemaan paikasta auringosta = liigaryhmän paikasta, taso sit heikkeni mutta onneksi heillä riitti ottajia. Eihän se kuulu tallaajien imagoon edes että alkaisi jarruttelemaan poikien kehitystä. Antaa vaa poikien pelata siellä saavat vastuuta, kertoivat manageria ja valmentaja. Mutta tämä nykyinen materiaali onkin aika mielenkiintoinen koostumus: paljon nuoria, tulevia huippu pelaajia joiden ikä haitari on 19-23v. Sitten on kehittyneitä pelaajia,joilla on kokemusta, 24-29v. sekä kokeneita ratsuja ja kehäkettuja jotka pelaa huipulla mutta ura alkaa jo joillain kääntymää ehtoo puolelle 30-34v. ja mikä on tosiaankin parasta tallajissa, niin vastuu maalinteosta tuntuu jakautuvan joka puolelle, eli pelkästään joillekin tietyille pelaajille eli puolustuksesta, keskikentältä ja hyökkäyksestä löytyy kavereita jotka osaavat tehdä maaleja. Mutta taas pelit ovat sujuneet tosi upeasti saldona on yksi tappio ja loput voittoja, tahti on ollut suorastaan murskaava.. Emme olisi kauden alussa uskoneet että pisteitä ihan näin paljon, mutta tilannehan on suorastaan loistava... sillä kaula on jo 5 pistettä seuraavaan, loisti valmentaja Anttila.

Mitkä osatekijät tallaajissa on hyvää... entäs huonoa?

No tallaajillahan on juuri nyt ryhmä, jota kuvaa sanat - tehokas, tasapainoinen. Tulosta syntyy ja tehot puhuvat puolestaan. Tallaajilla on juuri nyt voittava, tasapainoinen ryhmä - määrätyille pelipaikoille löytyy hyvä kilpailu (hyökkäys, kk; syöttäminen ja pelinrakennus, laitapuolustus). Tällä hetkellä ei ole huonoa osa-aluetta. Kaikki on uomissaan, mutta jos jokin korjaus pitäisi saada aikaan niin kilpailu paikoista. Se on hieman heikkoa, mutta se ei oo mikään vakava puute. Kommentoivat herrat Anttila ja Taaleri.

Entäs loppukausi?

No sarjaa on jäljellä vielä seitsemän kierrosta. tavoitteethan olivat suora sarja nousu eli sarjan voitto. Ja nyt ollaan siinä mihin asetettiin tavoitteet. Ollaan ykköspaikalla ja pelaajat itse tietävät mitä pitää tehdä kun taistellaan sarjan kärjessä. Ja kun sarjaan lähdettiin, niin tavoitehan selvä eli pelata ensi kaudella sarja porrasta ylempänä. Ja otteiden myötä on toki harjoitus vastukset olleet kovempia, aina ulkomailta asti. Ja sit on ranking-sijoitus noussut 19000 paikkeille. eli hyvin menee kertoo anttila.

Sopimustilanne.. Loukkaantumiset.. Talous.. Nuorisojoukkue?

Kaikkia paikallisia ihmisiä, kannattajia ja mediaa kiinnostaa joukkueen sopimustilanne. Ja ei voi unohtaa kilpailevia seuroja. Olen kuullut että eräitä pelaajia "kosiskellaan" ois tallaajista. Mutta pelaajien sopimus on seuraavan laiset: Kaikkien vanhjen pelaajien paperit kattaa tämän kauden, mutta ensimmäinen neuvottelu oikeus on tallaajilla. Sopimusneuvottelut on alkaneet ja edenneet suotuisassa hengessä, mutta uusittu ei olla yhdenkään sopimusta. Mutta nyt voin sanoa että mitä todennäköisemmin kaikki avain pelaajat jatkanevat, 80% todennäköisyydellä. Mutta tässä vaiheessa en voi sanoaenempää kun neuvottelut on kesken. Vanhemmista ehkä joku voi luopua paikastaa, kun otteet ei oo se mitä piti olla. Tässä vähän aikaa sitten värvätty joukkueeseen tulleet pelaajat ovat näyttäneet kykynsä pääsääntöisesti, eli niiden kanssa tarkoitus olisi neuvotella sit ensi viikolla elikäs 2-3 viikon kuluessa olisi tarkoitus julkistaa jo nimiä ketkä saavat jatkaa tallaajissa ensi kaudella, kertoo Taaleri.

Loukkaantumis tilanne on aika hyvä, avain puolustajiin kuuluva brassi Dani Pais on loukkaantunut mutta odotetaan kentälle n 1-2 viikon kuluessa. mutta ikä näkyy hiukan jo. Kolhiintuneita kavereita on kolme; Catedra, Chiappa, Raducanu. Joita kuitenkin jo tulevalla viikolla koitetaan jo juoksuttaa kentällä. Kertoo Anttila.

Talous on mallillaan, eli ei syytä huoleen. Sillä sijoitukset nuorisojoukkueeseen on alkaneet hieman näkyä. Ja samalla seuraillaa siirto näkymiä ja sitäkin että mitä/ketä hankitaan kauden päätteeksi. Selvää on että materiaali pitää olla hieman laajempi. Osa nostetaan junioreista ja osa hankitaan ostamalla. Kertoo mangeri. Ja nuorisojoukkueen näkymät ovat kelvolliset, sillä ennen seuraavaa kautta olisi tarkoitus nostaa jo pelaajia edustukseen. Mutta odotetaan rauhassa n.4 viikkoo jakatsotaan tilanne.

Kiitoksia herroille ajasta ja haastattelusta. Ja samalla toivotetaan onnea tallaajille kevään koitoksiin. Sillä joukkueen pitää vetää vielä treenit ja pakata kamppeensa ennen kuin suuntaavat espanjaan, hornan kattilaan missä vastaan asettuu Aquilas C.F. joka johtaa omaa sarjaansa (11/12). Ja sarjan toinen puolisko alkaa kotiottelulla lauantaina Rollaattori Taivasta vastaan. Onnea ja menestystä.